Tänään vettä tuli kuin aisaa. Yöllä luulin että se puskee läpi ikkunoista, mut ei lattialla mitään lammikoita näkynyt. Siis ennekuin M heräsi ja onnistui pruuttamaan molemmat asiat ilmoittamatta ;-) Netistä tarkastin että sadekertymä on 31,5 mm. Sain joululahahjaksi sellaisen 5-vuoden päiväkirjan ja siihen voi tällaisenkin tiedon merkata. Voi sitten vertailla. Mutta kirjasta olen tosi ilonen, ei mun tulisi muuten mitään taltioitua. Mitä nyt tänne näemmä joka päivä raportoin.

Tän päivän projekti oli pyykinpesu, laitoin koneen pyörimään ennen aamupalaa mut ripustin vikat pyykit just kuivumaan. Ei sitä niin vain keskitytä niinkin vaativaan puuhaan. Aha, ja nyt sitä vettä taas kolisee ikkunaan niin että hirvittää.

Tän päivän kohokohta oli omistautuminen O:lle. Saatiin siippa mukaan ja lähdettiin O:n unelmien täyttymykseen, Caribiaan (mulle ne on vaikeampi pala kun kuluttuvat täysin turhaan energiaa, mutta se on meidän lähiuimahalli selitän itselleni). Yleensä me on käyty kaksin, tai kavereiden kanssa. O selvästi kaipasi omaa aikaa meidän kanssa, ilman et M on maisemis. Ja kyl meillä hieno reissu olikin. Tosin jo aulassa meinasin et mitähän tästä tulee kun näytti et puolet turkulaisista oli päättynyt samaan ratkaisuun kanssamme. Mut olin väärässä: kylpylän puolella havaitsin et puolet suomalaisista, venäläisistä ja ruotsalaisista oli siellä. Ihme kyllä tungos ei häirinnyt O:a, ja siippakin säilyi yhtenä kappaleena. Kyllä me polskittiin kuin hylkeet, merenneidot ja hauvat, sukelleltiin ja laskettiin liukumäestä. O jaksoi isänsä seurasta huumaantuneena paljon tavallista kauemmin, niin että mä jo huolissani mietin kuinka M pärjää kumminsa kanssa. Mut sain keskityttyä polskintaan. Reissun kruunasi ateriointi Hesellä (taas sain kulutetuksi lounareita!). Eipä tarvinnut kotona tehdä iltapesuja eikä syödä iltapalaa. Kun oltiin lähdössä kotiinpäin O totesi et "siellä oli vauvoja, mekin voidaan ottaa M mukaan kun tullaan heti uudestaan". Paino sanalla heti. Mut lämmitti sydäntäni, joka on ihan syrjällään avoimen vihamielisyyden ja satuttamisen takia. M oli pärjännyt hienosti, vaikka vaati kyllä extrapaljon iltahöpinöitä että uskalsi nukahtaa.

Lopuksi: tän vuorokauden sadekertymä 32,3 mm.