Ottamatta kantaa siihen pitäiskö alkoholijuomien verotusta rukata ja miten, niin en oikein ymmärrä mitä ohjaavaa vaikutusta on 3 sentin korotuksella oluen hintaan. Kyllä saa olla aika suurkuluttuja että tuollainen korotus tuntuu, saati vähentäisi kulutusta. Jos ennen ostaisi 10 pulloa ja pätkiksen, niin uusilla hinnoilla pitäisi se pätkis jättää ostamatta. Tai no, jos kuluu 100 pulloa, niin sitten siinä on jo kahden pullollisen verran eroa.

Jotenkin tuntuu vaan siltä että taas jahkataan siitä hinnasta (eli mikä on kännin hinta), eikä siitä että miksi täällä kiskotaan kaljaa ja muuta kerran viikossa viikon satsi. Tai joka päivä viikon satsi. Tai sitten ei tipan tippaa ja paheksutaan muita. En yhtään kaipaa niitä kännisekoiluja vuosia sitten, enkä myöskään glorifioi niitä. Mutta tympii silti, et oluesta nautiskelu, siis yhden oluen maistelu, rinnastetaan heti alkoholismiin esim. neuvolassa. Lapset ja runsas alkoholi erikseen, mutta silti musta voi opettaa itselleen ja lapsilleen että alkoholijuomia voi juoda humalahakuisettomastikin (ei toi kyllä ole suomea, mutten keksi nyt muutakaan).

Mielenkiinnolla myös odotan miten tämä tuleva korotus läpimennessään vaikuttaa alkoholittoman oluen hintaan. Niistä sakotetaan niin paljon enemmän jo nyt. Mahtaako hinta myös nousta, vaikkei todellakaan pitäisi.  Muutenkin valtiovallalle ja muille asian tiimoilla työskenteleville voisin antaa vinkin, että rohkaiskaa panimoita alholittoman oluen tuottamiseen ja kannustakaa maahantuontiin. Tästä mulla oli O:n raskauden aikana suuria visoita kun olin Saksassa työmatkalla. Siellä oli mistä valita. Mutten työ- ja muiden kiireiden takia ehtinyt alkaa kampanjoimaan. Ja nyt mä olen unohtanut mitä kaikkea hienoa silloin suunnittelin. Ihan totta.