Maniamies innostui ja onnistui myymään jotain uskomattoman hyödyllisiä hankintojaan, eikä malttanut olla ostamatta mitään. Siis meillä on auto, johon ei ole varaa. Saa vuokrata! Kyseessä on maniamiehen tuttuuun tapaan hiukan isompi ostos, eli 9-hengen minibussi, sellainen 92-vuoden volkkari. Autoinnostus lähti liikkeelle ajatuksesta pistää kommuuni pystyym jonnekin Turun lähistölle – ja toki sitä varten pitäisi auto olla. Hyvä ettei laittanut kotiamme myyntiin ja tarjonnut Koti Kemiöstä -kauppiaalle isosta talosta saaristossa. Tällaista autoa kun ei kuulemma sitten saa, kun olisi ajankohtaista. No enhän mä niistä tiedä. Ja päästään kesällä mökkeilemään ja muuallekin, minne ei aiemmin ole ollut mahdollisuutta. Harmi vaan ettei enää ole seisontavakuutusta, meillä kun ei olisi varaa pitää autoa vakuutuksessa. Tällä hetkellä on sovittu et katsotaan kesän yli, millaista autonomistajan elämä on. Ja kuinka raskaaksi käy ekologinen selkäreppu. Mut ekoväittämä tälle autolle oli et luontoa säästyy kun tässä voi mennä iso porukka yhdellä autolla, eikä kahdella tai useammalla (kuten koko suku mökille).

Mä en ole koskaan oikeen tykännyt ajamisesta, mutta BFY-750 voi muuttaa kaiken. Ajoin sillä eilen ekan kerran, ja aika hulppeaa on katsella korkeuksista. Vaihteet siinä toimii nätisti, varsinkin jos vertaan anopin autoon, jonka saan sammumaan lähes jokaiseen liikennevaloon. Peruuttaminen vaan on superhankalaa. Mun autokoulunopettaja aikanaan sanoi et parempi keskittyä autokoulussa vaan eteenpäin menoon, kun siinä ne pahemmat vahingot tulee, peruuttamista ehtii sitten harjoitella kortin kanssa. No nyt saan tosissaan harjoitella. Mammikselle en ehkä ihan heti uskaltaudu, tai sit pitäis tulla niin hyvissä ajoin ettei ole muita paikalla ja lähteä vikana ;-)

Kun elämänasenne on se et jotain positiivistä tarttee hampaankolosta aina kaivaa, niin tässä tapauksessa se on ehdottomasti se et nyt jos pyöräilen lapset peräkärryssä niin se on oikeasti valinta, kun voisin autoillakin. Tätä ennen se olis ollut tavallaan pakkorako, jos ei halua olla linkkiaikataulujen varassa. Selityksen makua...