M seisoo jo hetkittäin ihan ilman tukea. Ja osaa jo siirtää tavaroita, jotta pääsee kiipeämään korkeammille tavaroille. Ja polttaa päreensä jos joku suunnitelma ei syystä tai toisesta onnistu. Erityisesti häntä turhauttaa kun ei saa kiivetä ruokapöydälle, minkä takia meidän perheessä ei juuri ruokarauhaa ole. M saa lautaseelleen maissia, riisiä tai makronia ja vähän lihaa, ehkä jotain sosetta, ja leivän käteen, ja sen aikaa kun hän _itse_ syö koitan minä kauhoa ruokani suuhun, jotta ei tarvitsis aterioida hirveän huudon säestyksellä. Ja jos tokenee pöydällepääsykiellosta, niin varmasti ryntää taaperokärryllä skeittaamaan. M on monessa suhteessa mun kaltainen, mut motoristesti ei onneksi tule munhun vaan on ketterä ja rohkea. Vaikkakin se tässä iässä on lähinnä rasite ;-)

Ollaan suunniteltu M:n yksivuotiskekkeireitä*, lähinnä milloin pidetään, mitä tarjotaan ja ketä kutsutaan - kunnes tajusin ettei me olla mietitty M:lle mitään lahjaa, ja O on useasti sanonut et haluaa antaa jotain tosi mukavaa M:lle kun hän täyttää vuoden. No otin asian esiin O:n kanssa, ja tässä meillä on onneksi vielä 6 päivää aikaa tuumaillla ja toimia, isoveli halusi miettiä asiaa rauhassa. Välistä mietin et miksei hajamielisille ole sellaista kirjaa "Mitä asioita voisit muistaa kun..." ja yksi otsikko olisi ... toinen lapsesi täyttää vuoden. Varmaan siksei et kaltaiseni eivät joutuisi vielä enemmän rappiolle. Tai sit ne hajamieliset ei koskaan muistais et vois tänkin asian tarkastaa kirjasta. Veikkaan jälkimmäistä.

O on tapaansa mukaan innoissaan uudesta hoitopaikasta ja harmissaan lähtemisestä. Eli ei ikinä halua sinne, mutta on aina innolla miettimässä mitä teksi kavereiden kanssa siellä. Tänään hän olis halunnut viedä kaikille kavereille pääsiäislahjat, Uppis olis saanut huolehtia niistä matkan aikana. Ei ollut kotona lahjoja kymmenelle, joten jäi toiseen kertaan.

Kuulen koko ajan korvissani M:n huudon, on taas tänään harmistunut milloin mistäkin niin että mun korvat soi. En enää jaksa kuudetta kertaa käydä tarkastamassa ettei ylhäältä kuulu huutoa, lähden suosiolla "ajoissa" petiin ja lukemaan.


* Siis missä vaiheessa M kasvoi pienestä nyytistä tähän vuoden ikään? Mitä? Vastahan mä olin raskaana, siis odotin O:a...