Ei niinkään voivotusta, vaan kuulumisia. Kaunistellen hiljaisuuden voisi selittää sillä että koitan olla läsnä kotona ja töissä sen sijaan että roikun virtuaalimaailmassa, mutta tosiasiassa pimeys on vaan vienyt mehut kuten muinakin vuosina.

Koska nukuin tänään kolmen tunnin päikkärit, en simahtanut lasten kanssa yhtäaikaa. Siksi siis hereillä näinkin myöhään ;-)

Töissä on ollut lievästi sanoen haastavaa. On neuvoteltu ensi vuoden sopimuksista, ja eritysiongelmana on meidän nykyinen talouspäällikkö, jolla ei juurikaan ole pätevyyttä tehtäväänsä. Pitkään koitin keksiä ratkaisua tilanteeseen, mutta sitten tajusin että oikeastaan se on mun pomon asia. Mulle riittää että tiedän omat vastuuni ja hoidan omat hommani. Piste. Kuulostaa näin jälkikäteen niin helpolta, mutta kivuliasta oli. Yksi ilta olin niin raivoissani että parin kaljan jälkeen teki mieli tilata taksi ja käydä vetämässä molempia tyyppejä lättyyn niin että läiskähtää.  Kun jälkeenpäin asiaa analysoin, niin sain kommentin, jonka mukaan se oli hyvä mielikuva, eikä vahingoita ketään. Niinkuin ei vahingoittanutkaan. Mutta kuvaa vaan kuinka ravoissani olin, kun tuntui ettei pomo saanut sanottua sille tyypille että kukaan ei luota siihen kun se vaan hösseltää. Ja mun piti sanoa. Eikä tyypillä ollut yhtään ideaa miten tilannetta parannettaisiin. No en viitsi nyt lietsoa itseäni raivoon taas, koska kerran olen seesteisen päätöksen tehnyt ja sen varassa voin olla välittämättä. Pomon haltuun ;-)

Tänä vuonna ekaa kertaa vietettiin ihan kunnolla älä osta mitään -päivää. Oli rahat taas kaks viikkoa loppu ja päivä sattui palkkapäivälle. Niinpä meillä ei ollut jääkaapissa kuin valo ja kaapissa näkkäriä, mutta senttiäkään ei kulutettu. Enkä tänä vuonna hankkinut kaikkea tarvittavaa ja tarpeetontakin vähän etukäteen. Uskomatonta mutta totta, tuli oikeasti hyvä mieli, ja samalla mietin kuinka vaikeaa on olla kuluttamatta. Turussakaan ei ole keskustassa kuin kävelykadun penkit (jotka ei muuten näillä keleillä houkuttele) ja kirjasto, minnen voi mennä istuksimaan ilman ostopakkoa. Hurjan ahdistavaa. Varsinkin tällaisella marginaaliin siirtyneellä, jolla ei oikeasti aina ole rahaa edes siihen 2 euron teekupilliseen. Mutta jos en olis näin sikaväsynyt, niin hiukan paremmalla taloussuunnittelulla ei meillekään kävis näin joka kuukausi, nyt kun muuttokulut on maksettu.

M ja O ovat kipeinä, veikkaan enterorokkoa. M puhua pulputtaa ja on sillä varmaan jo parisenkymmentä sanaa ihan aktiviisesti käytössä. Uusimpina pissa, joo ja auta/auttaa. Ihan uskomatonta kun se kuitenkin ymmärtää lähes kaiken mitä sille sanoo, ja tietty viestii sitten muuten. O taas selittää kokoajan mitä kaikkea voisi keksiä, siis millaisia laitteita. Ja mitä kaikkia leluja olis ihana olla. Mikä ahdisti mua aika paljon yhdessä välissä. Mutta kun on puhuttu joululahjoista, niin yksikään niistä krääsäleluista ei päässyt listalle. Lista oli mun mielestä tosi hyvä: lääkärin laukku ja tavarat, lääkärin takki ja sitten isot lautaset ja haarukat ja lusikat leikkiä varten. Olen nyt isovanhemmilta tilannut nämä, ja korostanut etä mitään muuta ei tarvitse, eikä mielellään saakaan antaa. No tuskin meidän toivetta kuunnellaan, mutta jos tänä vuonna tavaran määrä olis astetta pienempi kuin viime vuonna, niin loistaisin tyytyväisyydestä.

Parasta töissäkäymisessä: kahtena aamuna viikossa aamu-uinnille työkaverin kanssa ja joka työpäivä kirkasvalolampun vieressä. Tunnen itseni virkeämmäksi, vaikka olenkin ihan väsynyt. Tai siis sen ajan kun en ole ihan silmät ristissä olen virkeämpi kuin yleensä tähän aikaan vuodesta ;-)

Toriparkista kuntalaisäänestys -adressi keräsi yli 11 000 nimeä, mä sain kerättyä 14. Nyt vielä haaveilen että koko toi joukko osoittaisi mieltään jossain ;-) Mutta suurin osa niistä ketkä allekirjoitti ei varmaan lähtis barrikadeille. Ihan hyvä muistutus kuntapäättäjille että ne kuitenkin saa mandaattinsa meiltä, vaikka tuntuvatkin pelaavan omia pelejään.

Nyt mua kyllä alkoi nukuttaa. Olinhan jo 6,5 tuntia hereillä. Ei, en ole raskaana. Sitä harkitaan sitten vuosien päästä kun näen miten elo ja olo kehkeytyvät.